PROJEKTAS

,,MAŽEIKIŲ RAJ. VAIKŲ NAŠLAIČIŲ IR SENELIŲ GLOBOS NAMAI PLINKŠIŲ FILIALAS‘‘

(NR. VP3 -2.4 –SADM -03 – V -05 – 001)

 

2012 m. gruodžio mėnesį Mažeikių raj. Vaikų našlaičių ir senelių globos namai kartu su Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir darbo ministerija bei Centrine projektų valdymo agentūra pasirašė bendradarbiavimo sutartį dėl projekto ,, Mažeikių raj. Vaikų našlaičių ir senelių globos namai Plinkšių filialas‘‘ įgyvendinimo. Projektas finansuojamas 2007 -2013m. Europos sąjungos struktūrinių fondų lėšomis.  Bendra projekto vertė  926 784.06 Eur. Projektas įgyvendintas 2016 m. vasario mėnesio 28d.

Projektą įgyvendinus Mažeikių rajono vaikų našlaičių ir senelių globos namai buvo pertvarkyti, perkeliant senyvo amžiaus ir neįgalius gyventojus į rekonstruotas Plinkšių filialo patalpas, ko pasekoje padidėjo stacionarių socialinių paslaugų gavėjų skaičius ( iki 40)  ir paslaugos prieinamumas.

Įgyvendinus projektą buvusios mokyklos patalpos buvo pritaikytos teikti socialinės globos paslaugas senyvo amžiaus ir neįgaliems rajono gyventojams, todėl atsirado galimybė užtikrinti visavertę šios socialinės grupės žmonių gyvenimo kokybę. Rekonstravus mokyklos pastatą buvo įrenta 15 dviviečių ir 10 vienviečių kambarių, prie kiekvieno kambario įrengti dušai ir tualetai. Neįgaliems gyventojams įrengtos atskiros higienos patalpos, aprūpintos reikalinga pagalbine kompensacine technika. Atnaujintos maisto tvarkymo patalpos, o siekiant užtikrinti veiklos ir gyventojų pomėgių tęstinumą įrengtos virtuvėlės, kuriose gyventojai gali patys pasigaminti maistą ar atsigerti kavos ar arbatos. Įrengtas neįgaliųjų keltuvas, koplyčia, skalbykla, sveikatos priežiūros kabinetas.

Projekto įgyvendinimo laikotarpiu įsigyta: baldai, kompiuterinė technika, kompensacinė technika, funkcinės slaugos lovos, slaugos priemonės, kinezioterapijos priemonės, treniruokliai

Palikite atsiliepimą