Nuo 2014 metų kiekvieną pirmąjį vasario sekmadienį švenčiama pasaulio cepelinų diena. Jos iniciatorius – JAV gyvenantis išeivis iš Lietuvos Jonas Vaičiūnas. Šią dieną visi raginami gaminti ir skanauti cepelinus. Cepelinų diena Plinkšių globos namuose. Vieni skuto bulves, kiti tarkavo , treti virė cepelinus. O valgė ir gyrė – visi.

Šv. Agotos, Duonos diena Plinkšių globos namuose . Mes kepėme , Sedos parapijos kunigas V. Palionis šventino , lydėjome malda ir dalinomės drobiniuose maišeliuose po mažą gabalėlį . Viešnia apdovanojo visus savo megztomis kojinėmis. Ramuma ir gerumas tvyrojo ore.

Būrelis Plinkšių globos namų gyventojų, lydimi socialinės darbuotojos, lankėsi interaktyviame baltų kultūros populiarinimo centre Šiauliuose „Baltų kelias“. Šis centras skirtas skatinti aktyvų lankytojų dalyvavimą, susidomėjimą, pažinimą ir informacijos įsisavinimą per pojūčius – klausą, uoslę, regėjimą ir lytėjimą, tai garsais, šviesomis užpildyta erdvė, kuri dar geriau leidžia pažinti senovės baltų kultūrą ir gyvenimą. Daug susidomėjimo sukėlė žaidimas-instaliacija ,,Baltų gyvenimas“, buvo nauja patirtis.

Per Plinkšių globos namuose vykdomas užimtumo veiklas gyventojams ugdoma ir palaikoma daugelis kasdieninio gyvenimo įgūdžių. Prisiminus Picų dieną , ugdėme maisto gaminimo įgūdį.

Užgavėnės – viena gražiausių žiemos švenčių, Šią dieną kepami ir valgomi blynai, nes jie – šviesos ir grįžtančios saulės simbolis visame pasaulyje, gąsdinama ir varoma žiema iš kiemo. Plinkšių globos namų bendruomenė kartu su Šerkšnėnų kultūros centro svečiais varė žiemą iš kiemo. Šventės metu vyko blynų valgymo varžybos, Kanapinio ir Lašininio kova. Per Užgavėnes kartu su More išvarėme tamsą, blogį ir visus negerumus.

Šv. Valentino diena, dar žinoma kaip meilės ar įsimylėjėlių diena, kiekvienais metais yra švenčiama vasario 14-ąją dieną. Šios šventės metu Plinkšių globos namuose vyko nepaprasta pamoka su knyga „Meilė yra šviesa“. Pamokoje dalyvavo Sedos V. Mačernio gimnazijos 10 kl. gimnazistai ir globos namų bendruomenė. Pamokos metu eiles skaitė ir globos namų gyventoja Aldona. Gimnazistai deklamavo eiles, pristatė A. Einšteino biografiją, grojo fleita. Ačiū mokytojai Rasai už bendrystę ir meilę. „Gyvenimą gali nugyventi dvejopai: taip, tarsi nieko nėra stebuklingo, arba taip, tarsi viskas yra stebuklas”. (Albert Einštein)

Vasario 16-osios minėjimui skirti renginiai prasidėjo šaškių turnyru, kuriame dalyvavo ir gyventojai ir darbuotojai. Didžiuojamės , kad esame lietuviai, čia gimėme, augome, dirbome, kūrėme šeimas ir galime saugiai praleisti senatvės dienas. Plinkšių globos namų darbuotojų Alvos ir Aldonos rūpesčio dėka keletas gyventojų apsilankė Telšių kultūros centre , A. Vilčinsko koncerte. Vasario 16 -osios šventė buvo tikrai spalvinga.

Plinkšių globos namų bendruomenė jungiasi prie tinklų pynimo akcijos. Dėkojame savanorei Ritai už bendrystę ir galimybę būti naudingais.