Rugpjūtį reikia skanauti iš lėto, mažais gurkšneliais, ir žiūrėti iš lėto į žėrintį rugpjūčio nakties dangų, kuris rasoja žvaigždžių lietumi…

Plinkšių globos namuose kartu su patarėjomis lankėsi Lietuvos Respublikos Seimo narė Laima Nagienė. Ji domėjosi globos namuose teikiamomis paslaugomis, aplinkos pritaikymo asmenims su negalia galimybėmis, dirbančiųjų iššūkiais ir kita. Dėkojame už apsilankymą ir dėmesį.

Gautas sprendimas dėl Jaunimo savanoriškos tarnybos (toliau – JST) programos įgyvendinimo akreditacijos pratęsimo. Akreditacija suteikta 2020 m pratęsta dar 3 metams. – iki 2026 m. Primename, kad Jaunimo savanoriška tarnyba skelbia registraciją į 2023 m. II-ojo pusmečio papildomas programos vietas. Registracija į programą vyksta nuo š.m. rugpjūčio 1 d. iki š.m. rugpjūčio 15 d. Kviečiame jaunuolius pasinaudoti šia galimybe.

Globos namai pasirengę priimti visus norinčius savanoriauti. Pasirašius savanorystės sutartį sudaromos visos , tokiai veiklai būtinos sąlygos bei suteikiama visa reikalinga teorinė, praktinė ir emocinė pagalba . Savanorių pagalba labai reikalinga tiek renginių metu, tiek kasdienėje veikloje . Atsiranda galimybė teikiamas paslaugas padaryti dar kokybiškesnėmis, pateisinant gyventojų lūkesčius. Didelę svarbą teikiame, kad senjorai sulauktų savalaikės pagalbos, orių gyvenimo sąlygų, mandagaus ir jautraus bendravimo. Visus, susidomėjusius savanorystės galimybėmis Plinkšių globos namuose, kviečiame atvykti į Mokyklos g. 3, Plinkšių km., Mažeikių raj., (darbo metu nuo 8.00 val. iki 16.30 val.). Dėl detalesnės informacijos prašome kreiptis telefonu 8-687-63711.

Savanorystė – tai žmogaus noras laisva valia neatlygintinai dovanoti dalį savo laiko ir energijos tiems, kuriems reikia pagalbos, dėmesio ar tiesiog šypsenos. Savanorystė mus skatina geriau pažinti save ir savo artimą, ji suteikia progą pamatyti gyvenimą ir iš kitos, ne tokios gražios ir šviesios, pusės. Tai taip pat galimybė tapti mažiau savanaudiškam, gauti daug dvasinio peno, gerumo bei dėkingumo. Savanoriaudami mes augame ir tobulėjame dvasiškai.

“Nėra nieko, ko negalima būtų įveikti darbu…” (Džordanas Brunas). Plinkšių globos namų darbuotojų veikla buvo įvertinta suteikiant nominaciją “ Pėdsakas ateities kartoms”. Dėkojame už gražius žodžius, kurie mus įpareigoja dar geriau atliepti senjorų interesus.

Naujos technologijos neįgaliems asmenims Plinkšių globos namuose. Atnaujinę bendradarbiavimo sutartį su savo partneriais – Lietuvos audi sensorine biblioteka , tapome registruotais virtualios bibliotekos ELVIS vartotojais. Globos namų gyventojams , turintiems negalią, išduoti grotuvai, ausinės bei atmintukai . Specialūs parengti garsiniai leidiniai suteiks daugiau gerų emocijų ir nuspalvins kasdienybę kitomis spalvomis. Dėkojame bibliotekos darbuotojai už rūpestį ir geranoriškumą perduodant informaciją ir grotuvus, už kantrybę apmokant mūsų gyventojus. Visi kartu , mes senyvo amžiaus ir neįgaliems žmonėms , suteikiame gyvenimo prasmę.

Artėjant Žolinėms į globos namus rinkosi draugai iš Klaipėdos, Skuodo, Ylakių, Žemaičių Kalvarijos, Plungės, Telšių globos namų . Visi kartu gamino puokštes, pynė draugystės pynę, dalyvavo žemaitiškoje edukacijoje, piešė, šoko , dainavo …. Dėkojame Šerkšnėnų seniūnijos atstovėms Rūtai ir Audronei, Plungės literatų klubo Vingiorykštė atstovėms Adelei ir Almai, muzikantui Gintarui, fotografavusiai Indrei, Birutei Šneideraitienei, renginio vedėjai Linai Buivydienei ir visiems ruošusiems ir dalyvavusiems renginyje .

Minėdami “ Baltijos kelio “dieną Plinkšių globos namų gyventojai ir darbuotojai susikibę rankomis, mojuodami vėliavėlėmis ir gėlėmis, dainuodami ,,Bunda jau Baltija“ – mintimis grįžo į tą istorinę rugpjūčio 23 d.. Popietės metu kalbėta apie žmonių bendrystę ir susitelkimą vardan vieno tikslo.