Vasara — ir itin viskas skuba…

Kaip ir kasmet Žemaičių Kalvarijos Šventovė sukviečia visus tikinčiuosius į Didžiuosius Atlaidus. Grupelė Plinkšių globos namų bendruomenės narių , nepabūgę vasariško vėjo ir lietaus, taip pat dalyvavo Šventose mišiose. Labiausiai buvo prašoma sveikatos visiems, ir namuose likusiems.

Liepos 6-ąją minima Lietuvos valstybės įkūrėjo kunigaikščio Mindaugo vainikavimo karaliumi šventė –  Valstybės diena. Šią dieną globos namų bendruomenė sveikino visus su švente  giedodami himną, skaitydami eiles…

Plinkšių globos namuose vyko draugiškas stalo žaidimų turnyras, skirtas šachmatų dienai paminėti. Gyventojai buvo supažindinti su šachmatų istorija, dalyvavo  viktorinoje. Visa globos namų bendruomenė su puikia nuotaika, aktyviai įsitraukė į žaidimą. Šį kartą nugalėtojo draugystė.

Norime pasidžiaugti, kad šiuo metu visuomenės požiūris į senatvę keičiasi. Žmonės jau žino ir supranta, kad nors senatvės ir neišvengsime, tačiau senti galima ir sveikai. Liepos 26 d. Plinkšių globos namų bendruomenė dalyvavo sveikatingumo renginyje “Senatvės išvengti neįmanoma, bet galima ją pristabdyti”, kurį organizavo vyr. bendrosios praktikos slaugytoja Elena Vertelienė. Smagią fizinio aktyvumo valandėlę mums pravedė šiaurietiško ėjimo instruktorius Arūnas Katkus. Visi drauge pasimankštinome, linksmai įsitraukėme į komandinius žaidimus. Pasisėmę geros nuotaikos ir pozityvios energijos, klausėmės Mažeikių raj. visuomenės sveikatos biuro specialistės Vidos Šakienės patarimų apie sveiką senėjimą, smaguriavome sveikuoliškais desertais. Buvo daug gerų emocijų visai Plinkšių globos namų bendruomenei. Esame tikri, kad mums pavyko senatvę nupiešti kitomis spalvomis.

Plinkšių globos namuose – linksma ir prasminga popietė – “Vertinkime tai , ką turime”. Jos metu diskutavome apie gyvenimo prasmę, apie tai, kas džiugina ir jog netikslinga liūdėti dėl to , ko pakeisti neįmanoma. Taip pat sveikinome bendruomenės narius, gimusius liepos mėnesį. Šerkšnėnų kultūros centro darbuotojai popietę papuošė skambiomis dainomis ir maršais. Po dainų vyko piknikas, kurio metu vaišinomės ant laužo keptomis dešrelėmis. Mylėkite, džiaukitės vieni kitais, nes gyvename tik kartą, praėjusi sekundė niekada nebegrįš, ji liks tik iliuzija.