Su pavasariu visuomet taip, tu jo lauki, kuri planus, o pavasaris taip pat turi savo planus gyvenimui. O svarbiausia – pavasaris bėga taip greitai, kad nepavysi. Tik-tik jis prasideda, o jau, žiūrėk ir baigiasi, bet prasidės vasara, ji tokia… Ypatinga…

Plinkšių globos namuose artėjant Motinos dienai, maldos už mamas, gyvas ir iškeliavusias į amžinybę. Mamoms bus skirtas visas savaitgalis, gražiausios dainos, šventinės akimirkos. Kol darbuotojos rūpinosi mirusiųjų kapais , kiemelyje vis dažniau akys krypo į pradedančius skleistis gėlių žiedus. O kad jų būtų kuo daugiau ir akį džiugintų kuo ilgiau, individualios priežiūros darbuotojos Reginos Daukšienės iniciatyva gėlėmis buvo apsodintos paaukštintos lysvės. Kartu su gyventojais Aldona ir Rimantu darbuotojos pasodino tulpių, našlaičių ir kitų įvairių augalų. Gera pasidžiaugti atbundančia gamta, artėjant gražiausiai Motinos dienai. Koncertą dovanojo nuostabi mama Modesta su dukryte Aušrine –Marija. Padedamos muzikanto Gintaro , džiugino dainomis, jautriomis eilėmis. Gyvenimas įvairiaspalvis ir nenuspėjamas. Plinkšių globos namuose gyvenantys senjorai sulaukė netikėtų svečių. Juos aplankė baikerių klubo „ Perkūnas MCC „ motociklininkai iš visos Lietuvos. Mažeikių regiono „ Perkūnas MCC“ atstovo Dovydo Punios kvietimu prie globos namų susirinko apie pusšimtis ratuotų klubo brolių. Globos namų bendruomenės nariai smalsiai apžiūrinėjo motociklus , bendravo su svečiais.

Apsilankę Mažeikių Henriko Nagio viešojoje bibliotekoje apžiūrėjome tautodailininkės Vidos Čyžienės darbų parodą „Atskrido paukštelis…“ . Pasigrožėję menininkės kurtais darbeliais, su didžiausia nuostaba apžiūrinėjome Irenos Dulkienės kryželiu siuvinėtų darbų parodą „Spalvomis prakalbinta ramybė“. pomėgį.

Gegužės mėnuo tradiciškai skiriamas Šv . Mergelei Marijai . Plinkšių globos namų bendruomenės nariai , kartu su atsiliepusiais į kvietimą geros valios žmonėmis , rinkosi Plinkšių dvaro teritorijoje prie nuostabios Šv. Mergelės Marijos skulptūros bendrai maldai skirtai artimiausiems, mylimiausiems žmonėms. “ Šeima – lyg medžio šakos, auga skirtingomis kryptimis, tačiau šaknys lieka tos pačios.…” Sveikinimus savo artimiesiems panorę išsiųsti globos namų gyventojai atvirutes gamino neįprasta tehnika. Globos namų darbuotoja Lina Žuolienė padėjo sukurti puikius sveikinimus, kurie dvelkė pavasariu ir šiluma.

Socialinių paslaugų teikimas senyvo amžiaus asmenims Mažeikių rajone skaičiuoja jau 30-uosius metus. Šios gražios sukakties paminėjimų ciklą, pradėjome išvyka, pavadinta „Gyvenimo vazoje – 30 žiedų“. Keliavome į Radviliškio rajone esantį Burbiškio dvarą. Grįždami aplankėme Šeduvos bažnyčią. Pavargę, bet pilni nuostabių įspūdžių , sugrįžome namo.

Bičiuliai “ Užpelkio medus “ sukvietė visus savo bičiulius į Plinkšių kaime, ( Mažeikių rajonas) esantį bityną , į Bičiulių šventę. Tėvo ir dukros – Alvydo ir Rasos, organizuotas renginys buvo skirtas pažymėti edukacijų sezono pradžią bityne. Apsilankę šventėje klausėmės Trečiojo amžiaus universiteto atlikėjų, vaišinomės įvairiais užkandžiais pagardintais medumi, žiedadulkėmis ar bičių duona.

Įgyvendindami konkurso ,,Saugus eismas bendruomenėse” Plinkšių globos namuose vyko renginys. Pasitikti artėjančios vasaros, prisiminti saugaus eismo taisyklių ir susitikti su policijos bičiuliu Amsiumi atvyko Sedos lopšelio-darželio ,, Jurginėlis” auklėtiniai, Šerkšnėnų, Žemalės, Plinkšių kaimo bendruomenės atstovai. Vaikai ir senjorai varžėsi rungtyse, atsakinėjo į viktorinos klausimus. Daug džiaugsmo visiems suteikė bičiulis Amsius.

Gegužės mėnesį užbaigėme švęsdami gimtadienius. Gimtadienis tik kartą per metus . Ir tai pati gražiausia šventė žmogaus gyvenime.