Laukdami gražiausios metų šventės pradedame puoštis . Velykas norime sutikti gražūs išore, vidumi, ramiomis širdimis. Plinkšių globos namus lydintis posakis ” Žmogus gimęs gyventi ne vienas ir ne vien sau”, eilinį kartą pasiteisino. Mūsų draugams iš Sedos kultūros centro informavus visuomenę apie Sedoje A. Baranausko aikštėje kuriamą kompoziciją ” Višta ir lizdas” , mes irgi nelikome abejingi . Globos namų gyventojas Rimantas Česnauskas išdegino simbolinį Sedos miesteliui skirtą kiaušinį. Laukdama Šv. Velykų Plinkšių globos namų bendruomenė ne tik šventiškai puošia savo aplinką , bet ir rašo sveikinimus savo artimiesiems, riša verbas ir renkasi bendrai maldai . Kaip ir kas metai mus prieš Šv. Velykas aplanko Mažeikių Rotary klubo “ Liberta “ sesės. Mūsų širdys lai prisipildys gaivaus pavasariško džiaugsmo ir vidinės darnos, o namus apgaubs ramybė ir viltis. Kai margutis rieda – žemė bunda. Tradiciškai Plinkšių globos namų bendruomenė šventė Atvelykį. Ta proga mūsų namuose vyko pamoka kitaip. Sedos V. Mačernio gimnazijos septintokai skaitė eiles. Smuiko ir akordeono skambanti muzika džiugino širdis o margučių ridenimas, tvirčiausio rinkimas, kėlė daug juoko ir klegesio.

Balandžio 6-oji Saugaus eismo diena. Šią atmintiną dieną norima dar kartą atkreipti eismo dalyvių dėmesį į saugumą bei priminti, kad Kelių eismo taisyklių privalu laikytis kasdien. Plinkšių globos namai dalyvaudami konkurse ,,Eismo saugumas bendruomenėse 2022-2023m ” ir minėdami šią dieną pasikvietė Mažeikių policijos komisariato atstovą Remigijų Stonkų, kuris priminė apie kelių eismo taisykles. Ypatingai apsidžiaugėme sulaukę kartu atvykusio kolegos kinologo Artūro Antanavičiaus ir jo augintinio Granto pasirodymo.

Savanorystės akcija Plinkšių globos namuose. AB Lietuvos Draudimas siekdami savo tikslų daug dėmesio skiria tvarumui, todėl daug valandų skiria savanoriškai darbuotojų veiklai , juos supančiose bendruomenėse. Šio tikslo vedami balandžio 20 d. visų Lietuvos Draudimo skyrių vadovai iš visos Lietuvos miestų ir miestelių, rinkosi Mažeikių rajono Plinkšių globos namuose. Suorganizuota savanorystės akcija „ Graži aplinka – sveika aplinka“. Daugiau kaip 40 savanorių aktyviai pradėjo darbus , puošdami ir grąžindami Globos namų aplinką. Pasodinti krūmai, gėlės, nudažyti suoleliai, atnaujintas Kneipo takelis, ir kiti aplinkos tvarkymo darbai. Kartu su globos namų bendruomene diskutuota aplinkosaugos, socialinėmis temomis. Susipažinus su įstaiga , pabendravus su gyventojais, užsimezgė gražūs bendrystės santykiai, suskambo daina, tvyrojo gera nuotaika. Savanorių indėlis- neįkainojamas . Dėkojame AB Lietuvos Draudimas vadovams, darbuotojams už dovanas, vaišes, saldumynus, paaukotą laiką ir atliktus sunkius darbus.

Pavasaris – gražiausias metų laikas. Jis visus įkvepia šviesiais jausmais, meile ir švelnumu.

Plinkšių globos namuose vyko Almos Vilnienės paveikslų „Išbarstyti jausmai“ parodos pristatymas. Eiles skaitė Plungės literatų klubo „Vingiorykštė“ atstovės: vadovė Adelė Daukantaitė, Daiva Rudelytė, Alma Vilnienė. Dėkojame už jautrią ir malonią popietę, už gražią parodą , dovanas , knygas ir pasidalintą gerumą .

Balandis baigėsi kaip įprasta su sveikatingumo diena. Plinkšių globos namuose balandžio 28 d. vykusios Sveikatingumo dienos metu paminėjome Pasaulinę arterinės hipertenzijos dieną. Ne veltui ši liga yra vadinama „Tyliuoju žudiku“. Vyr. bendrosios praktikos slaugytoja Elena Vertelienė paaiškino gyventojams, kodėl reikia palaikyti normalų kraujo spaudimą ir išvardino rekomendacijas, kaip tai daryti. Visi kartu dalyvavome grupinėje mankštoje su Mažeikių raj. savivaldybės visuomenės sveikatos biuro kineziterapiautė Ramute Jonušaite.