Vasaris – trumpiausias metuose mėnuo, bet mūsų namuose gyvenimas verda…

Mažeikių rajono Plinkšių globos namų darbuotojai prisijungė prie akcijos “ Šiluma Ukrainos kariui“ ir paaukojo megztų šiltų kojinių kariams, ginantiems savo šalį. Jų pergalė svarbi ir mūsų kraštui. Prie akcijos prisijungė ir Plinkšių kaimo bendruomenės nariai.

Minint Šv. Agotos, duonos diena Plinkšių globos namų senoliai pasakojo kokį ilgą ir sunkų kelią turi nukeliauti grūdelis, kol tampa duonos kąsneliu, kokius sunkius darbus reikia nudirbti žmogui, kol duona atkeliauja ant mūsų stalo. Duona – vienas seniausių žmonių valgių. Kad visos nelaimės aplenktų , mūsų pačių iškepta duonelė buvo pašventinta.

Saulutė… Individualios priežiūros darbuotojų padedami gyventojai džiaugėsi retai pasirodančiais saulės spinduliais, nauja fotografijų paroda “ Gyvos žemės mintys”. Nuoširdžiai dėkojame fotografijos menininkui Jonui Strazdauskui už nuolatinį rūpestį ir galimybę susipažinti su kitų fotografų darbais. Sako meilė ateina pavasarį… Sako žydi kartu su gėlėm… Mes tikim, kad ateina ir žiemą… Vasario 14 – ąją Valentino dieną Plinkšių globos namai nusidažė raudona spalva bei atvirlaiškių gausa! Darbuotojai kartu su gyventojais dalinosi meile , šypsenomis ir šiluma. Dėkojame Postcrossing Lietuva bendruomenei už tęsiamą projektą „Atvirlaiškių puokštė“. Vasario 16-oji – išskirtinė diena mūsų tautai. Šiemet minėjome 105-ąsias Lietuvos valstybės atkūrimo metines. Sukakčiai paminėti Plinkšių globos namuose buvo organizuojamas tradicinis šaškių turnyras. Tautiška atributika pasipuošus, sugiedota Tautiška giesmė. Nenumaldoma laiko tėkmė skaičiuoja žmogaus metus, pasidabruoja plaukus, įrėžia veide raukšles. Globos namuose buvo švenčiamas 99-metis. Tai garbingas, išskirtinis unikalus įvykis. Mums pasisekė, kad šį garbingą amžių nugyveno globos namų gyventoja Stefanija, visų Stefute vadinama. Visi supranta, kad gyventi iki tokio amžiaus nėra lengva, bet galime tik pasidžiaugti, kad amžėjanti senjora išlieka energinga, veikli.

Užgavėnės – šventė ne tik žiemai išvaryti, kuo greičiau pavasariui prišaukti, bet ir įvairiausioms negandoms, nelaimėms, ligoms, susikaupusioms per metus, išvaryti. Globos namų bendruomenė šventė audringai su Šerkšnėnų kultūros centro persirengėliais. Linksminosi visi kas tik sveikatos ir noro turėjo. Vasario 27 d. yra paskelbta Tarptautine optimizmo diena.  Globos namų bendruomenė šauniai kartu praleido laiką: pasimokė, kaip reikia išsiugdyti optimistinį požiūrį į gyvenimą, sužinojo, kad optimizmas padeda gerinti sveikatą, prailgina gyvenimą. Visi kartu dalyvavo fizinio aktyvumo valandėlėje, kurios metu pasisėmė geros nuotaikos ir optimizmo!

Valstybės įmonė Lietuvos automobilių kelių direkcija organizuoja saugaus eismo konkursą „Eismo saugumas bendruomenėse 2022–2023 m.“ ir pakvietė Lietuvos kaimų ir miestelių bendruomenes registruotis ir aktyviai dalyvauti įgyvendinant saugaus eismo projektus. Plinkšių globos namai vykdydami konkurso sąlygas, siekdami šviesti bendruomenės narius saugaus eismo klausimais ir norėdami mažinti keliuose nukentėjusių pėsčiųjų asmenų skaičių Plinkšių kaime dalino atšvaitus. Bendruomenės nariams primintos ir pakartotos saugaus elgesio kelyje taisyklės. Labai džiaugiamės į kvietimą atsiliepusiais ir gausiai dalyvavusiais bendruomenės nariais. Tad būkime saugūs ir saugokimės kelyje.

Plinkšių globos namuose tęsiasi projektas „Pabūk, pajausk artimą savo“ su Sedos V. Mačernio gimnazijos mokiniais. Gyventojai dalyvavo lietuvių k. pamokoje o 8 klasės moksleiviai buvo žurnalistais. Remdamiesi šia knyga  „Žemaičiai: gyvenimas ir šventės“ moksleiviai uždavė klausimus: ar svarbu kalbėti savo tarme?, Ar žemaičiai yra užsispyrę? Kas jungia žemaičius?… Dalyviai noriai atsakinėjo į užduodamus klausimus ir teigė, kad mus visus jungia bendra kalba, tikėjimas, papročiai, šventės… Pamokos metu Guoda suteikė galimybę išgirsti fleitos garsus.

Diena po dienos ir mėnuo pasibaigė. Džiaukitės kiekviena gyvenimo akimirka…