Gruodžio mėnesį Plinkšių globos namų bendruomenę lydėjo meilė ir džiaugsmas. Tradiciškai buvo puošiama eglė su Mažeikių Rotary klubo “Liberta” sesėmis ir  atidaryta Kalėdų Senelio rezidencija kurioje lankėsi: Mažeikių „Vyturio“ pradinės mokyklos ketvirtų klasių mokiniai su šokių mokytoja Edita Aganiniene ir socialine pedagoge Rita Bučiene, nepabūgę šaltos žiemos dienos atvcyko „Bitutės“ grupės priešmokyklinukai ir mokytojos Vilma ir Irena kartu su muzikos mokytoja Vilma Majauskiene bei mokytojų padėjėjomis Deimante ir Daiva,  jaunieji šauliai iš Židikų M. Pečkauskaitės gimnazijos kartu su vadove Gražina Mitkuviene ir vokaliniu ansambliu ,, Akcentas,, mok. Juozas Daukša, Tirkšlių J. Vitkausko – Kazimieraičio pagrindinės mokyklos mokytoja Alma Vilnienė su mokinėmis Vilte, Goda, Evelina ir Virginija. Kazimiero Jagmino pradinės mokyklos direktorė Virginija Steponavičienė apgailestavo, kad negalėjo atvykti vaikai, bet kartu su mokytoja metodininke Danguole Jautakiene sakė senoliams, kad kiekviena dovanėlė, kurias sunešė mokyklos vaikai ir jų tėveliai yra padovanota su didžiausia meile.

Su globos namų seneliais – nykštukais, mokiniai džiaugėsi prasmingai praleistu laiku, dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse, padėjo senjorams pasigaminti kalėdinius atvirukus, dovanojo dainas, gera nuotaiką o senuoliai dovanojo savo rankelėmis pagamintus knygų skirtukus, kiškučius.

Džiaugėsi sutikę nepakartojamą Kalėdų senelį, kuris visiems dovanojo dovanas,  įteikė sertifikatus o geroji močiutė Vida mokiniams padovanojo savo siūtus kiškučius. Rezidencijos uždarymo dieną šventę sukūrė globos namų draugas, Arūnas Raudonius. Skambančios dainos ėjo iš širdies į širdį. Visi pajautėme, kad mūsų širdyse jau Kalėdų dvasia.

Socialinis darbas – profesinė veikla, kurios paskirtis – padėti socialinio funkcionavimo sunkumų turintiems asmenims, grupėms ir bendruomenėms pagerinti santykius su visuomene. Šio kilnaus tikslo vedami Plinkšių globos namuose lankėsi Mažeikių nakvynės namų kolektyvas.

Artėjant gražiausiom šventėm mus aplanko brangūs ir artimi žmonės. Džiaugiamės LR Seimo nario patarėjos Redos Šiaulienės perduotais sveikinimais ir linkėjimais globos namų bendruomenei. UAB ” Justepa” dovanojo vaisių ir daržovių šventiniam Kalėdų stalui, o K. Rimkus kaip kasmet padovanojo kiekvienam gyventojui po stiklainį medaus. Ačiū jums kad dalinatės.

Kūčios Plinkšių globos namuose : Mišios, Malda prie bendro stalo, kalėdaitis, 12 patiekalų, apmąstymai ir susikaupimas.

Gyventojai vis dar sulaukia sveikinimų, linkėjimų, palydi senus su Kalėdų seneliu, snieguole (D. G. Vaičiurgiais), skambia muzika, kurią dovanojo V. Liupšienė ir žinoma su daug  dovanų.

Linkime visiems gražių ir prasmingų naujųjų metų.