Rugsėjo 28 dieną Plinkšių globos namuose, vyko sveikatingumo diena, skirta pasaulinei „Širdies dienai“ paminėti. Jos metu Vyriausia bendrosios praktikos slaugytoja Elena Vertelienė pristatė Mažeikių rajono savivaldybės finansuojamą projektą „Vyresnio amžiaus žmonių ir asmenų su negalia sveikatos ugdymas ir fizinio aktyvumo skatinimas Plinkšių globos namuose“. Projekto pristatyme ir sveikatingumo dienos veiklose dalyvavo svečiai – Mažeikių rajono savivaldybės Aplinkos ir sveikatos apsaugos skyriaus vyr.specialistė – savivaldybės gydytoja Ieva Šimkutė ir projekto partneriai- Mažeikių rajono visuomenės sveikatos biuro direktorius Aistis Jankūnas bei jo kolegos.

Projekto tikslas: Skatinti Plinkšių globos namų gyventojų fizinį aktyvumą ir sveiką gyvenseną, siekiant gerinti jų fizinę, psichologinę būklę ir siekti kuo didesnio jų įsitraukimo į kasdieninį gyvenimą. Projektas vykdomas 2022m II-IV ketvirčiuose.

Projekto metu buvo siekiama šviesti senyvo amžiaus ir neįgaliuosius asmenis, ugdyti jų sveikos gyvensenos įgūdžius, gerinti emocinę sveikatą vedant sveikos gyvensenos mokymus. Plinkšių globos namų gyventojai buvo aktyviai įtraukiami į fizines ir kitas veiklas, taip didinant jų fizinį aktyvumą ir motyvaciją. Taip pat buvo numatyta siekti mažinti  sergamumą lėtinėmis ligomis ir infekcinėmis ligomis, didinti jų mobilumą.

Projekto metu Plinkšių globos namai įsigijo 5 poras šiaurietiško ėjimo lazdų, 5 mankštos mankštos kilimėlius, 2 parafino voneles, fotokatalitinį oro valytuvą bei transportavimo vežimėlį-neštuvus.

Viso šios priemonės sėkmingai yra naudojamos Plinkšių globos namų gyventojų poreikiams ir  toliau sėkmingai padės Plinkšių globos gyventojams palaikyti geresnę sveikatą, didesnį mobilų, padės ilgiau išlaikyti savarankiškumą bei palaikyti kognityvines funkcijas.